15.07.2020, 14:43

Окупанти не випускають абітурієнтів з ОРДЛО для вступу до українських ВНЗ

Оккупанты не выпускают абитуриентов из ОРДЛО для поступления в украинские вузы

На окупованій території Донбасу проживає багато молоді, яка хоче вирватися з резервації. Всуп до українського вузу для них - це шанс покинути гетто. Однак, окупанти перешкоджають виїзду абітурієнтів з ОРДО.

Про це пише представник Донецької області у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі, журналіст Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Час Пік.

Окупаційна влада не випускає абітурієнтів під приводом карантинних обмежень. Однак, як пише Казанський, причиною для заборони виїзду стала не пандемія коронавируса.

"Після того, як Україна скасувала ЗНО для дітей з ОРДЛО, бойовики злякалися, що втратять молодь, і закрили людям виїзд. Під приводом карантину.

Зараз дозвіл на перетин лінії розмежування видає "міжвідомчий штаб ДНР". А він випускає тільки тих, хто має прописку на підконтрольній території. Абітурієнтів спеціально тримають в неволі, щоб вони втратили час і не змогли вчитися в українських ВУЗах. У відповідь на всі прохання дозволити виїзд, бойовики відповідають, що вступати треба в "університети ДНР", - пише Казанський.

На думку представника Донецької області в ТКГ, втеча населення з ОРДЛО набуло таких масштабів, що бойовикам довелося встановити "залізну завісу", щоб зупинити відтік молоді.

Читайте також: "Трепло": У Кремлі відреагували на слова Бородая щодо приєднання ОРДЛО до Росії