16.07.2020, 07:28

Болгарія дозволила громадянам України в'їжджати в країну без тесту на COVID-19 та карантину

Болгария разрешила гражданам Украины въезжать в страну без теста на COVID-19 и карантина

Міністерство охорони здоров'я Болгарії дозволило з 16 липня в'їжджати на територію країни без проходження 14-денного карантину і без тесту на коронавірус громадянам України.

Крім того, скасовується вимога надавати результати ПЛР-тесту при в'їзді в країну. Про це сказано в наказі міністра охорони здоров'я Болгарії Кирила Ананьєва, опублікованому на сайті Міністерства охорони здоров'я 15 липня, повідомляться Час Пік.

"16 липня, всі особи, які прибувають з наступних третіх країн, можуть в'їхати до Болгарії без 14-денного карантину і без тесту ПЛР", - йдеться в повідомленні.

Йдеться про такі держави, як Ісландія, Королівство Норвегія, Швейцарія, Ліхтенштейн, Республіка Сан-Марино, Князівство Андорра, Князівство Монако і Держава Ватикан, Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Республіка Корея, Таїланд, Туніс, Східна Республіка Уругвай та Україна.

ПЛР-тест не потрібно також для осіб, які прибувають в країну з держав-членів ЄС, Великобританії, а також країн Шенгенської зони. Вони не підлягають 14-денному карантину.

Лише туристам, які прибувають зі Швеції і Португалії, а також з інших країн, що не потрапили до переліку, при в'їзді в Болгарію потрібно буде пред'явити негативний результат тесту на COVID-19. В іншому випадку їх чекає двотижневий карантин.

Разом з тим, Рада міністрів Болгарії прийняла рішення щодо продовження надзвичайної епідемічної ситуації до 31 липня 2020 року.

Читайте новини по темі:

Обов'язковий карантин: Угорщина ввела 14-денну обсервацію для українських туристів

У Росії скасували обов'язкову 2-тижневу ізоляцію для в'їжджають в країну громадян