19.07.2020, 07:26

Захоплення танкера біля берегів Нігерії: серед викрадених піратами моряків - шестеро українців

Захват танкера у берегов Нигерии

Біля берегів Нігерії пірати захопили танкер Curacao Trader і викрали 13 членів екіпажу. За останніми даними, серед них - шестеро українських моряків.

В результаті піратського захоплення в полон потрапили шість громадян України, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу МЗС України.

Інцидент стався в Гвінейській затоці в 200 милях на північний захід від берегів Нігерії. Корабель вийшов з порту Ломе (Того) в південному напрямку.

На момент захоплення на судні знаходилися 19 членів екіпажу. В результаті піратського нападу було викрадено 13 з 19 членів екіпажу.

Посольства України в Нігерії та Великобританії встановили зв'язок з судновласником, оператором судна і уточнюють обставини справи.

"На даний час відома уточнена інформація, що серед 13 захоплених - шість громадян України. Решта - росіяни.

Судновласником і оператором судна створюється оперативний штаб, будуть, напевно, наймати спеціальну компанію, яка буде займатися переговорами (з піратами)", - повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС Максим Коваленко в коментарі низці українських агентств.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>