22.07.2020, 11:05

Скандал у Лисичанську: Як сприйняли дорогу "тусовку" на території лікарні "Сольве" жителі міста

Лисичанск

У Лисичанську на території бельгійської лікарні "Сольве" відбулося лазерне шоу під відкритим небом. Після того, як в соцмережах з'явилася інформація щодо проведеного заходу, місцеві жителі висловили своє ставлення до організаторів вистави та самого шоу.

Про подію у Лисичанську написали в Facebook радник ПРООН з питань примирення та соціальної єдності Анна Борова та представник Програми ООН по відновленню та розвитку світу (UNRPP) в Україні Артем Комолов. Лазерне шоу було організовано UNRPP, повідомляє Час Пік.

Лисичанск

Варто відзначити, що побачити лазерне шоу під відкритим небом змогли не всі лисичане. В мережі люди висловили невдоволення щодо відсутності анонсу заходу.

Жителі Лисичанська розкритикували як саме шоу, яке назвали "пиром во время чумы", так і дії організаторів, які заради одноразової акції знищили на території лікарні багаторічні плодові дерева.

Зокрема, користувач Марина Погорєлова написала в Facebook про "бенкет під час чуми". Вона задала пряме запитання, для кого була організована "свого роду" тусовка "за 300 тисяч гривень" в місті, де реально чимало проблем з водопостачанням, дорогами табезробіттям.

Багато жителів міста залишили гнівні коментарі під опублікованим постом.

"Гроші витрачають на все що завгодно, але не на те що дійсно потрібне,життєво необхідне в Лисичанську...", "вот кому нужно "бельгийское наследие", отмыли деньги и повеселились, в итоге пользы ноль", "Печально!!!!!!", "Ну зробили дискотеку, а як це допомогло врятувати цю саму Бельгійську спадщину? Були проведені ремонтні роботи? Виглядає так, ніби марафєтік навели й в останній шлях провели", - пишут люди в комментариях.

Активісти, які протягом багатьох років ведуть боротьбу за  бельгійську спадщину в Лисичанську також прокоментували захід.

"Увидели скандал, возникший вокруг светового шоу, объясняемся. Это делали не мы, у нас просто нет таких деньжищ. Мы бы потратили их на консервацию больницы, хватило бы с лихвой. И одно дело, когда к проблеме больницы привлекает внимание группка неравнодушных разгильдяев, а другое, когда огромные международные организации вместо реальной помощи, продолжают привлекать внимание. Выглядело это действо богато, но туповато, чем естественно вызвало негативную реакцию горожан, справедливо считающих, что у города есть проблемы и посерьезнее...", - написали активісти на сторінці "Подлечи Больничку" в Facebook.

Багатьох обурило те, що на території лікарні заради шоу спиляли багаторічні дерева, від яких тепер залишилися лише пеньки.

"В субботу 18 июля UNDP Ukraine / ПРООН в Україні на Больничке записывала свой проморолик со световым шоу, для чего спилили мешавшие им фруктовые деревья сливы, абрикосы, шелковицу...

Это все, что нужно знать об отношении международных организаций к туземцам - они плевать хотели на наши проблемы как на те деревья, они решают свои", - написали активісти.

*Орфографія та пунктуація авторів збережені.

]]>]]>Читайте последние новости Лисичанска в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>