22.07.2020, 16:30

Правоохоронці встановили особи бойовиків, які вбили генерала Радієвського під час визволення Лисичанська

Марина Началова | Все новости автора
олександр радієвський

Повідомлено про підозру п’ятьом учасникам НЗФ РФ, які розстріляли генерал-майора Олександра Радієвського та інших нацгвардійців під час звільнення Лисичанська. Серед злочинців - двоє громадян Росії.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, передає Час Пік.

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області у кримінальному провадженні за фактом бойових дій під час окупації міста Лисичанська ідентифіковано учасників незаконних збройних формувань РФ, які обстріляли групу військовослужбовців під керівництвом полковника, посмертно генерал-майора Національної гвардії України Олександра Радієвського.

Зі створенням управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту досудове розслідування значно активізовано. Прокурори спільно зі слідчими СБУ зібрали достатню кількість доказів на підтвердження причетності до вчинення злочину двох громадян Російської Федерації та трьох місцевих мешканців.

За версією слідства, 23 липня 2014 року учасники озброєних підрозділів «Восток-13» та «Сибір» утворили засідку на підступах до міста. У ході наступальної операції підрозділів Нацгвардії України під час звільнення Лисичанська учасники НЗФ РФ почали ворожу атаку із застосуванням снайперської, стрілецької та автоматичної зброї.

У бойовому зіткненні від кулі снайпера в голову Олександр Радієвський загинув, ще троє військовослужбовців Національної гвардії України отримали смертельні тілесні ушкодження, 11-х нацгвардійців у ході обстрілів поранено.

24 липня 2014 року Лисичанськ було звільнено від контрольованих Російською Федерацією незаконних збройних формувань.

П’ятьом особам повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 260 КК України).

На даний час досудове розслідування, яке здійснюється слідчими третього управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, триває. Встановлюються інші учасники незаконних збройних формувань Російської Федерації.

Зазначимо, Олександр Радієвський брав участь у звільненні Миколаївки, Семенівки, Слов’янська, Сєвєродонецька. Указом Президента України за особисту мужність і самовіддачу нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Читайте ще: Чергова спроба: У Лисичанську запланована сесія міської ради

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>