24.07.2020, 07:28

В Україні з 1 серпня адаптивний карантин буде діяти по-новому: що зміниться

В Украине с 1 августа адаптивный карантин будет действовать по-новому

Кабінет міністрів України продовжив адаптивний карантин до 31 серпня. Однак, з 1 серпня адаптивний карантин в країні буде діяти по-новому.

За словами головного санітарного лікаря, заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшко, з 1 серпня адаптивний карантин дозволить посилювати чи послаблювати карантинні обмеження в окремих містах та районах області, повідомляє Час Пік.

"Ми відмовилися від тотального загального карантину на території всієї держави, а ввели адаптивний карантин, який з 31 липня - можна сказати, вже з 1 серпня - почне працювати інакше, ніж було до цього протягом останніх півтора місяців.

У чому новизна? Якщо область 5 днів поспіль буде перевищувати 4 загальнонаціональних індикатора, які були до цього, ми цю область розкладемо на райони та міста обласного значення - і кожен район покаже свій внесок в стан захворюваності коронавирусною хворобою.

І в залежності від того, який відсоток дає район або місто обласного значення, він буде виділений або в зелену, або в жовту, або в помаранчеву, або в червону зону. Червона - це критична, в якій закривається все, як у нас було в березні-квітні на території всієї держави.

І якщо є червона зона, то він продовжується до тих пір, поки внесок в загальну захворюваність в області не зменшиться - і область не пройде в помаранчеву, жовту або зелену. Коли три дні ми бачимо, що показник краще, ми переводимо цей район в іншу зону", - розповів Віктор Ляшко в інтерв'ю" Українському радіо ".

Нагадаємо, в МОЗ повідомили, що в залежності від епідеміологічної ситуації всі регіони країни будуть розділені на кілька зон: зелену, жовту, помаранчеву і червону за рівнем епідемічної небезпеки поширення коронавируса COVID-19.

Уже відомо, які карантинні обмеження будуть діяти в "зеленій", "жовтій", "помаранчевій" та "червоній" зонах України.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на ранковому брифінгу 23 липня назвав критерії, які будуть враховувати при переході регіону з однієї зони в іншу, це: рівень заповнюваності ліжок (щоб не перевищував 50%), кількість тестувань на 100 тисяч громадян, відсоток виявлення хворих і динаміка захворюваності .

Регіон може перейти в іншу зону, коли 5 днів поспіль зростає хоча б один з 4 показників.

"Перехід з однієї зони в іншу відбувається за рішенням центральної Державної комісії ТЕБ та НС. Таким чином ми виключаємо будь-які політичні чинники перед місцевими виборами, тому що іноді ми бачили загравання від органу місцевого самоврядування з виборцями - а все це безпосередньо впливає на здоров'я і життя наших громадян", - сказав Степанов.

Читайте також: Карантин продовжено: список обмежень, які будуть діяти в 4 епідемічних "зонах" України

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>