24.07.2020, 12:06

На Луганщині планують побудувати завод з очищення питної води: подробиці

На Луганщине планируют построить завод по очистке питьевой воды

У Маріуполі розпочалася реалізація проекту будівництва заводу з виробництва питної води. Проект повністю фінансується Францією, яка замислюється про впровадження аналогічного проекту з очищення води і в Луганській області.

Франція, за прикладом реалізації проекту будівництва заводу для очищення води в Маріуполі, замислюється про впровадження аналогічного проекту і в Луганській області. Як повідомляє "Укрінформ", про це розповів посол Франції в Україні Етьєн де Понсен в ефірі телеканалу "ДІМ", передає Час Пік.

"Ми хочемо повторити той же проект, на цей раз для північній частині регіону - в Луганській області. Ми вже почали міркувати над його реалізацією на благо місцевого населення", - сказав Етьєн де Понсен.

Посол зазначив, що такими проектами Франція хоче підтримати населення Донбасу, тим самим відгукнутися на заклик Президента України Володимира Зеленського, з яким він звернувся під час економічного форуму в Маріуполі восени 2019 р попросивши іноземних партнерів інвестувати в Донбаський регіон.

За словами посла, нова станція питної води змінить повсякденне життя жителів Маріуполя, і вже через три роки в місті буде питна вода високої якості.

"Через 3 роки вони будуть в змозі пити воду з-під крана, як я завжди це робив в Парижі з часів мого дитинства. Проект в Маріуполі став можливим завдяки дуже привабливій позики з боку французького Казначейства в розмірі 64 мільйони євро: це варто особливо підкреслити. Таким чином, звичайно ж, є повна підтримка, але французька підтримка не зводиться тільки до слів, але і має конкретне втілення на місцях і буде мати прямий та реальний вплив на життя місцевого населення", - сказав Етьєн де Понсен.

Жителям Луганщини залишається сподіватися, що плани Франції по будівництву заводу для очищення води в Луганській області втіляться в життя.

Довідка: Проект повністю фінансується Францією шляхом надання пільгового кредиту, сума якого сягає 64 млн євро. Його умови вигідні: кредит надається терміном на 30 років, процентна ставка становить 0,08% річних, а пільговий період - 10 років.

Перший етап проекту розпочнеться в липні-серпні 2020 р. і буде реалізовуватися інжинірингової компанією BETEN INTERNATIONAL, яка підготує техніко-економічне обгрунтування, а також розробить Генеральний план щодо вдосконалення системи водопостачання та водовідведення міста до 2040 року.

Етап проектування і будівництва заводу з виробництва питної води почнеться через рік, щоб запустити завод в роботу в 2023-2024 рр. Для реалізації цього етапу буде залучено компанію STEREAU, дочірню компанію групи SAUR, що спеціалізується на будівництві очисних споруд.

Дивіться по темі з 28:43 хв.

Читайте також: Небезпечний відпочинок біля води: Які водойми на Луганщині краще обходити стороною

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>