24.07.2020, 21:12

Спрощене отримання громадянства для українців: в Росії вступив в силу відповідний закон

Ольга Романец | Все новости автора
российское гражданство

У Росії 24 липня набув чинності закон, що спрощує отримання російського паспорта громадянам України, Білорусі, Казахстану та Молдови.

Відповідний указ був підписаний 24 квітня і набуває чинності через три місяці з дня підписання, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як повідомляється, тепер громадяни зазначених країн, які постійно проживають на території Росії, можуть звернутися із заявою про отримання російського громадянства.

Також громадянство простіше отримати, якщо людина має хоча б одного з батьків, що мають таке громадянство і живуть на території Росії, або чоловіка або дружину, у шлюбі з яким / якою знаходиться більше 3 років, або взагалі не має громадянства, але живе в Росії.

"Доповнити пунктом такого змісту: є громадянами Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Республіки Молдова або України", - йдеться в документі.

Таким чином, закон дозволяє отримувати російське громадянство громадянам цих країн без відмови від попереднього і без обов'язкового проживання в Росії протягом п'яти років, як було раніше.

Читайте також: Українцям почнуть видавати новий вид соцдопомоги: хто і як її зможе отримати

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: