24.07.2020, 22:55

Порушення в декларуванні: Суд закрив справу проти Зеленського

Ольга Романец | Все новости автора
декларация о доходах

Печерський суд Києва постановив закрити адміністративне провадження проти президента Володимира Зеленського. Справа стосувалася несвоєчасного повідомлення про зміни в майновому стані.

Про це свідчать дані реєстру судових рішень, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Печерський райсуд Києва розглянув протокол про адміністративне порушення, складений головою Національного агентства з питань запобігання корупції Олександром Новіковим, щодо президента України за порушення вимог ч.2 ст.52 закону України "Про запобігання корупції", оскільки він не подав повідомлення про суттєві зміни в майновий стан, які виникли внаслідок придбання 17 липня 2019 року майна, в тому числі облігацій внутрішньої державної позики на суму 99 941,38 доларів США, що станом на день придбання за офіційним курсом НБУ становить 2 584 692 гривні.

Як повідомляється, провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно Зеленського суд постановив закрити на підставі відсутності події і складу адміністративного правопорушення.

Суд вказав, що відповідно до ст. 105 Конституції України, президент користується правом недоторканності на час виконання повноважень. Зокрема, президент України на час виконання повноважень не несе кримінальної відповідальності, проти нього не може бути порушено кримінальну справу.

Читайте також: Українцям почнуть видавати новий вид соцдопомоги: хто і як її зможе отримати

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: