25.07.2020, 13:00

Боротьба за школи: в Лисичанську рішенням суду закривають навчальні заклади

Юлия Визитская | Все новости автора

Уже кілька освітніх установ Лисичанська закриті за рішенням суду - багатопрофільна гімназія, 18-я школа, ЦРМШ, дитячі садки Посмішка і Бірюза. За іншими ще тривають суди, але їх рішення, з великою ймовірністю, будуть такими ж - припинення експлуатації будівель і приміщень.

1 липня 2020 року Луганський адміністративний суд задовольнив позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області до Лисичанської багатопрофільної гімназії про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю). Зупинено експлуатацію будівель і приміщень гімназії по вулиці Могилевська, б. 5, до повного усунення порушення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки в будинках, зазначених в Акті перевірки від 24 червня 2020 № 160.

Такі акти були складені по всім освітнім і культурним установам. ГСНС вимагає не тільки наявність пожежної сигналізації, але навіть заміну лінолеуму в будівлях, бо на нинішні покриття не дали сертифікати, і навіть заміну поручнів на огорожах сходових прольотів.

На виконання цих вимог тільки по школах і садках потрібно було від 15 млн. грн., які не змогли виділити через бойкот депутатів Опоблоку, афілійованих народним депутатом Сергієм Дунаєвим, членом фракції Опозиційна платформа - За життя.

Щоб все-таки відкрити школи 1 вересня зекономлені бюджетні кошти 21 і 22 липня на засіданнях виконкому та бюджетної комісії Лисичанської міської ради були перерозподілені на першочергові заходи для виконання рішень суду. Є домовленість, що при початку ремонтних робіт заборону експлуатації будівель призупинять.

Читайте також: У Лисичанську відбувся автопробіг на честь Дня визволення міста від окупантів - фото

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>