26.07.2020, 22:36

У віці 104 років померла зірка фільму "Віднесені вітром"

Марина Началова | Все новости автора
Оливия де Хэвилленд

25 липня в Парижі на 105-му році життя померла актриса Олівія де Хевілленд - одна з останніх представниць "золотої епохи" Голлівуду.

Як заявив представник актриси, вона померла з природних причин, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Стало відомо, що де Хевілленд померла уві сні в своєму будинку, де прожила більше 60 років.

Олівія де Хевілленд народилася в Токіо 1 липня 1916 року в родині театральної актриси і адвоката. У де Хевілленд була молодша на рік сестра Джоан Фонтейн, яка також була відомою актрисою. Сестри настільки яро суперничали, що одного разу зовсім перестали спілкуватися. У 1919 році, після розлучення батьків, Олівія з матір'ю і сестрою переїхала до Каліфорнії.

Де Хевілленд почала акторську кар'єру в 30-х роках. У 1939 році вона виконала одну з найбільш легендарних своїх ролей - Мелані Вілкс у фільмі "Віднесені вітром", за яку була номінована на премію "Оскар" за кращу жіночу роль другого плану.

Олівія де Хевілленд активно знімалася аж до 80-х років, в її послужному списку такі картини, як "Одіссея капітана Блада", "Пригоди Робін Гуда", "Дорога на Санта-Фе", "Кожному своє", "Тихіше, тихіше, мила Шарлотта", "Аеропорт 77" і т.д.

Актриса була двічи відзначена премією "Оскар" за кращу жіночу роль - у 1947 році за фільм "Кожному своє" та у 1950 році за фільм "Спадкоємиця".

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>