27.07.2020, 09:28

Мінфін анонсував підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень

минималка

В Україні вже в поточному році мінімальна зарплата може бути підвищена до п'яти тисяч гривень. У Міністерстві фінансів стверджують, що готові до підвищення.

В Україні анонсували підвищення размерв мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як заявив міністр фінансів Сергій Марченко, вже в поточному році мінімальну зарплату підвищать з 4723 до 5000 гривень.

"З цього року: зростання мінімальної заробітної плати прорахований, і ми готові до підвищення до 5 тисяч гривень. Ресурс є і доцільність також. Це нам дозволить частково покрити дефіцит Пенсійного фонду і прискорити деякі процеси в економіці. 5 тисяч гривень для нас підйомна історія" , - цитують Марченко в ЗМІ.

У 2021 році, за словами міністра, мінімальна зарплата може бути підвищена аж до 6000-6500 гривень. Поки резурсов на це немає, проте завдання намічена.

"Що стосується підвищення до 6-6,5 тисячі в 2021 році, то це завдання вже поставлено, і ми зараз виходимо з необхідності при формуванні бюджету на 2021 знайти ресурс для її виконання. І макропрогноз ми будуємо з урахуванням того, що нам треба підвищувати мінімальну заробітну плату до 6-6,5 тисячі гривень ", - оптимістично заявив Марченко.

Міністр підкреслив, що підвищувати мінімальну зарплату потрібно, однак спочатку варто прорахувати майбутні витрати і вплив на бюджет і економіку країни.

Читайте також: У ПФУ повідомили, хто в країні отримує найбільші пенсії

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>