27.07.2020, 09:49

Як боротися з бур'янами на ділянці

Татьяна Землянко | Все новости автора
сорняк

Прополка городу від бур'янів – всім знайоме заняття. Як же часом складно з ними впорається, а так хочеться їх позбутися раз і назавжди. На даний момент існує безліч способів для боротьби з такими рослинами. У цій статті ми розглянемо кілька з них, а вам слід підібрати саме той засіб, який ви будете використовувати на своїй ділянці.

Потрібно бути готовим до того, що боротися з бур'янами доведеться старанно і постійно. Ця робота трудомістка і не дуже приємна, але від неї залежить майбутній урожай. Почнемо по порядку розбирати існуючі способи.

  1. Традиційний метод – постійне прополювання. Цей варіант найбезпечніший, але вимагає чималих зусиль. Якщо земля давно данедбана і поросла суцільним бур'яном, то в цьому випадку підійде перекопування грунту і вибирання коренів руками. Копати краще вилами – так ви точно виберете бур'ян повністю з грунту, тоді як лопата може відрізати частину кореня і трава швидко виросте знову. Щорічний бур'ян можна побороти регулярної прополкою – таким чином ви не дасте траві вкорінюватися. Цей метод більше підходить для невеликої ділянки.
  2. Обробка хімікатами. Цей спосіб слід застосовувати з обережністю, тому що можна нашкодити і культурним рослинам. Але його цілком можливо використовувати для боротьби з непотрібною травою в дворі, біля паркану, за господарськими будівлями. Важливо запам'ятати, що всі хімікати в грунті здатні розкластися протягом місяця.
  3. Мульчування землі. Красиву і навіть підфарбовану мульчу ви спокійно купите в спеціалізованому магазині. Після прополювання засипте грядки мульчею – і ви позбудетеся бур'янів на ціле літо.
  4. Вкриваємо грядки. Для цього підійде картон, агроволокно або чорна плівка, яка прослужить довгі роки. Під покриттям у бур'янів немає джерела сили і енергії у вигляді світла, і вони гинуть.
  5. Органічне добриво. Ні в якому разі не слід удобрювати грунт свіжим гноєм, тому що в ньому знаходиться багато насіння всілякої трави. Його потрібно залишити лежати в купі приблизно на 2-3 роки, за цей час від нагрівання гною насіння бур'янів загинуть.
  6. Змішана посадка. Цей метод значно зменшить бур'яни на городі. Висаджуємо на одній грядці або клумбі різні види рослин, головне – не залишати порожніми грядки. Зібрали урожай однієї культури і відразу садіть щось, що швидко росте.

Читайте також: Мінітрактор – мультифункціональна мрія фермера

Ось ми і розглянули деякі види боротьби з бур'янами. Отримавши невеликі поради, ви зможете обрати той, який для вас найбільш підійде.