27.07.2020, 18:05

"Вони дочекаються": Єльченко допускає відключення Росії від SWIFT

Марина Началова | Все новости автора
свифт

Санкції проти Росії найближчим часом будуть посилюватися, можливо аж до відключення РФ від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це заявив в інтерв'ю РБК-Україна посол України в США Володимир Єльченко, передає Час Пік.

Він зазначив, що в осяжній перспективі США будуть посилювати санкції щодо Росії. І якщо поведінка Москви не зміниться, можливо навіть відключення країни від системи SWIFT.

За словами Єльченка, багато країн підходять до цього питання обережно, оскільки відключення від SWIFT негативно вплине і на партнерів Росії.

"Але якщо буде така зухвала поведінка Росії, вони дочекаються і цього", - заявив дипломат.

Фінансовий аналітик Володимир Мазуренко, коментуючи "Обозревателю" слова Єльченко, зазаначив, що в разі відключення Росії від SWIFT під загрозою опиниться її зовнішня торгівля. Наприклад, в Ірані виник дефіцит на імпортну продукцію.

У той же час Мазуренко вважає, що не всі російські банки можуть відключити від SWIFT, адже навіть в Ірані відключали близько половини банків.

"Процедура відключення від системи вплине на всю фінансову систему. Думаю, можна очікувати слідом і складності у видачі кредитів. Втратять і російські компанії. Це буде дуже серйозний удар", - констатував експерт.

Нагадаємо, 26 липня відбулися телефонні переговори президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: