27.07.2020, 21:33

Названі народні депутати, які ігнорують найбільше голосувань

Марина Началова | Все новости автора
верховна рада

За участю в голосуваннях у сесійній залі Верховної Ради лідерами є члени фракції "Слуга народу". У найменшій кількості голосувань у цьому місяці взяли участь депутати від фракції "Опозиційна платформа - За життя".

Дані про участь депутатів парламентських фракцій і груп в голосуваннях Верховної Ради в липні 2020 року. оприлюднила всеукраїнська громадська організація "Комітет виборців України", передає Час Пік.

Антилідерами за участю в голосуваннях стали депутати «Опозиційної платформи За життя». За місяць депутати ОПЗЖ взяли участь лише в 53% голосувань. Тобто, пропустили кожне друге голосування Ради.

Серед депутатів ОПЗЖ, які майже не голосували в липні: Сергій Ларін (проголосував двічі, взяв участь 0,32% голосувань), Тарас Козак (0,32%), Вадим Рабінович (1%), Вадим Столар (1%), Юрій Бойко (3%), Сергій Льовочкін (4%), Юлія Льовочкіна (5%), Олександр Фельдман (8%), Ігор Абрамович (9%). Загалом дев’ять народних депутатів ОПЗЖ пропустили 90% голосувань Ради за місяць.

Також низькі показники участі в голосуваннях Ради у депутатів групи «За майбутнє». В середньому один депутат цієї політсили взяв участь в 61% голосувань.

Депутати ВО «Батьківщина» в середньому взяли участь в 71% голосувань, депутати «Голосу» – 72%.

Вищі результати в депутатів «Європейської солідарності» - 74% та групи «Довіра» - 75%.

Депутати «Слуги Народу» взяли участь в 85% голосувань Ради. Однак окремі депутати монобільшості все ж пропустили значну кількість голосувань. Зокрема, Олександр Дубінський взяв участь лише в 5% голосувань, Ігор Фріс – 11%, Анастасія Ляшенко – 29%, Сергій Нагорняк – 30%, Ольга Василевська-Смаглюк – 32%.

Як і в червні, у липні лише один народний депутат взяв участь в 100% голосувань Ради – О. Бакумов.

Всього в липні відбулося 634 голосування, що є найвищим показником в останні місяці. Серед іншого в липні народні депутати прийняли зміни до Виборчого кодексу, призначили чергові місцеві вибори, обрали нового голову Національного банку та змінили кількість районів.

Читайте ще: Соцопитування: українці поставили оцінки Верховній Раді через рік після виборів

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: