28.07.2020, 22:10

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови про звільнення Степанова

Марина Началова | Все новости автора
максим степанов

У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Документ під назвою "Проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Кабінету Міністрів України щодо звільнення Міністра охорони здоров'я України Степанова Максима Володимировича" було внесено до парламенту 27 липня, передає Час Пік з посиланням на сайт Верховної Ради.

Ініціаторами звільнення Степанова виступили депутати з фракції "Голос". Загалом ініціативу підтримали 96 парламентарів, серед яких члени фракцій "Слуга народу" і "Європейська солідарність".

У проекті постанови вказано, що відставка Степанова ініціюється у зв’язку із його "некомпетентністю щодо виконання посадових обов’язків Міністра охорони здоров’я України та професійною недбалістю".

У пояснювальній записці говориться, що за  керівництва Степанова МОЗ України "виявило тотальну нездатність забезпечити спроможність системи охорони здоров’я протидіяти розповсюдженню коронавірусної хвороби COVID-19". Зокрема, МОЗ нібито не вжило жодних заходів для ефективного використання періоду карантинних обмежень, щоб підготувати систему охорони здоров’я до розповсюдження COVID-19. Депутати вказують на те, що близько 20% від усієї кількості інфікованих коронавірусом становлять медичні працівники, що зумовлено критичною нестачею засобів індивідуального захисту.

Крім того, Степанова звинувачують у проведенні непрозорої закупівлі, що призвела до тривалої затримки постачання засобів захисту до лікарень; у затримці початку державних медичних закупівель за кошти державного бюджету 2020 року; у незабезпеченні виплат медичним працівникам, задіяним у боротьбі з COVID-19, доплат у розмірі 300%.

Степанов був призначений міністром охорони здоров'я 30 березня 2020 року.

Читайте ще: Новий формат: Україна, Польща і Литва започаткували Люблінський трикутник

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>