Як засмагати без сонячних опіків

Кожен бажає мати влітку здорову і красиву шкіру з рівною засмагою. На жаль, іноді буває складно об'єднати ці два елементи. Відпочиваючи на пляжі, біля річки або в саду, ви можете забути про час безпечного прийняття сонячних ванн. Якщо перестараєтеся, то будете страждати від хворобливих наслідків, найчастіше – від сонячних опіків.

Як правильно засмагати, щоб уникнути хворобливих наслідків засмаги?

По-перше, найважливіше застереження: ви повинні пам'ятати, що немає здорової засмаги і немає здорових сонячних ванн. Сонячні промені викликають фотостаріння шкіри, а також ризик розвитку раку шкіри. Тому сонячні ванни слід приймати з особливою обережністю.

1. Правильні звички

  • Щоранку перед виходом з дому на роботу або в магазин користуйтеся сонцезахисним кремом.
  • Не забувайте носити капелюх. У цьому випадку, як завжди, профілактика краще лікування. Капелюх захистить ніжну шкіру обличчя від надмірного впливу сонця.
  • Під час інтенсивних вправ шкіра виділяє багато поту, а разом з ним і важливі мікро- і макроелементи. Необхідно пам'ятати про регулярне і правильне зволоження організму. Подбайте про відповідний рівень речовин, поповнюючи його зсередини їжею або вітамінними добавками, а зовні – зволожуючими кремами, які багаті на поживні речовини.
  • Косметику із сонцезахисним кремом наносіть за 20 хвилин до виходу на сонце, тоді її ефективність буде максимальною. Потрібно наносити додаткові дози захисної косметики після кожного відвідування сауни або лазні, а також після фізичних навантажень (коли шкіра потіє).

2. Швидко, але часто

Щоб отримати дійсно стійкий загар, якому позаздрить будь-хто, потрібен час. Набагато краще засмагати недовго, але часто (теж в міру). При цьому не можна забувати про захисні креми, які захистять шкіру від шкідливого впливу сонячних променів. Фахівці не рекомендують лежати на пляжі весь день. Коли шкіра червона та, що ще гірше –болить, це ознака того, що ви, безумовно, перестаралися.

Читайте також: Як отримати гарну засмагу

Людям зі світлою шкірою слід уникати надмірного перебування на сонці. У години пік (11.00-13.00) найкраще зробити обов'язкову перерву від прийняття сонячних ванн. Це стосується як дітей, так і дорослих.

3. Плавати в міру!

Якщо ви вже на пляжі, неможливо не скористатися радістю купання. З одного боку, це навіть рекомендується. Поверхня води працює як дзеркало і відмінно відбиває сонячні промені. Однак, плавання в солоній воді протягом довгих годин робить шкіру сухою, тому все, знову ж таки, повинно бути в міру.

4. Захистіть свою дитину від сонця

Як правило, дитячий організм не настільки стійкий до перегріву, як у дорослих. Що стосується захисної косметики, найкращим рішенням є захисний крем, який не вбирається шкірою.

Застосування цих простих правил допоможе уберегти вас від неприємних наслідків сонячних опіків. Золоте правило у цьому випадку – здоровий глузд у всьому.

Читайте також: Як вибрати купальник, в якому ви будете виглядати приголомшливо

5. Пийте багато води

Сонячні ванни прискорюють випаровування води з організму. Щоб запобігти зневодненню, переконайтеся, що ви п'єте багато рідини, особливо мінеральної води. Завдяки цьому ви уникнете зневоднення, а також зробите позитивний вплив на зовнішній вигляд шкіри.

теги: