29.07.2020, 18:56

В Україні замість "бебі-боксів" видаватимуть гроші, але витратити їх можна буде не всюди

Марина Началова | Все новости автора
беби бокс

Кабінет міністрів прийняв рішення монетизувати "пакунки маляти", або так звані "бебі-бокси". Молодим батькам замість корисних для дитини речей будуть видавати гроші, але витратити їх можна буде лише на певні товари і не у всіх магазинах.

Міністерство соцполітики розпочинає реалізацію пілотного проекту з монетизації "пакунку малюка", повідомила прес-служба відомства, передає Час Пік.

Сьогодні Урядом прийнято рішення розпочати з 1 вересня реалізацію пілотного проекту "Монетизація одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у 2020–2021 роках.

Зазначений проект передбачає:

  • запровадити цільову грошову компенсаційну виплату замість натуральної допомоги "пакунок малюка" у розмірі 5 тисяч гривень;
  • забезпечити із залученням АТ "Комерційний банк "ПриватБанк" відкриття громадянам, у яких народилась дитина, рахунку із спеціальним режимом використання та видати їм спеціальну соціальну картку;
  • встановити, що батьки дитини можуть звернутися за компенсацією протягом 12 місяців з дати народження дитини та самостійно протягом року витратити кошти грошової компенсації виключно для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль;
  • залучити до реалізації пілотного проекту на договірних засадах заклади роздрібної торгівлі для продажу батькам визначених дитячих товарів та товарів для породіль за спеціальною соціальної карткою.

Фактично „пакунок малюка” будуть видавати у тих регіонах, де вони є в наявності, а потім, відповідно до прийнятої постанови за таким алгоритмом:

  • батьки новонароджених звертаються до АТ "КБ "ПриватБанк" для відкриття рахунку;
  • надалі - до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення батьками подається заява з необхідними документами.

Батьки мають право протягом року самостійно використовувати призначену грошову компенсацію у безготівковій формі на придбання товарів у закладах торгівлі, які долучились до публічного договору про реалізацію пілотного проекту.

Нагадаємо, частина українських пенсіонерів буде отримувати щомісячну допомогу.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: