31.07.2020, 13:02

Зеленський підписав закон щодо "зеленої" енергетики

Зеленский подписал закон о "зеленой" энергетике

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який закріплює ключові положення урядового меморандуму з виробниками "зеленої" енергетики.

За відповідний законопроект №3658 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії" 21 липня проголосувала Верховна Рада, а через десять днів його підписав Володимир Зеленський, повідомляє Час Пік.

"Цей закон дасть змогу зменшити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій - на 7,5%.

На практиці це означатиме, що держава та всі українці заощадять майже 7 млрд грн щорічно. До 2030 року меморандум дасть можливість зменшити об’єм виплат «зеленій генерації» приблизно на 2 млрд євро", - написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що закон сприятиме збалансуванню ринку електроенергії, захистить права інвесторів та дозволить уникнути підвищення тарифів на електроенергію для людей.

Читайте також: Надбавка до пенсії: коли, скільки і хто з українських пенсіонерів буде отримувати щомісячну соціальну допомогу

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>