31.07.2020, 14:11

Великобританія знову вводить жорсткий карантин на півночі країни

Великобритания вновь вводит жесткий карантин на севере страны

Великобританія після зростання швидкості передачі коронавируса COVID-19 посилила карантин на півночі країни. Нові правила карантину вступили в силу через 4 тижні після зняття строгих обмежень по всій країні.

Про таке рішення заявив міністр охорони здоров'я Великобританії Метт Хенкок 30 липня, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Ми приймаємо цей захід з важким серцем, але ми можемо спостерігати збільшення кількості випадків коронавируса по всій Європі та сповнені рішучості зробити все необхідне для забезпечення безпеки людей", - заявив Хенкок.

Жорсткість обмежень торкнеться понад 4 мільйони жителів Великого Манчестера, Блекберна з Дарвені, Бернлі, Хіндберна, Пендля, Россендейла, Бредфорда, Лестера, Колдердейла і Кіркліса.

Такі заходи пов'язані зі зростанням кількості інфікувань на 100 тис. чоловік в зазначених регіонах.

У зв'язку з посиленням карантину, членам різних домогосподарств заборонено зустрічатися один з одним в закритому приміщенні. Члени одного домогосподарства як і раніше зможуть ходити в паби та ресторани, але їм заборонено це робити спільно з членами інших домогосподарств.

Згідно з даними статистичного відомства, епідемія в Великобританії була більш масштабною, ніж в інших країнах.

За інформацією британського статистичного бюро, в Великобританії з кінця лютого по середину червня була зареєстрована найвища в Європі смертність в порівнянні з середніми показниками, звичайними для цього періоду року.

За офіційними даними, за період пандемії в Великобританії (в т.ч. в Англії, Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії) від коронавируса COVID-19 померло понад 46 тис., число хворих склало більше 303 тисяч.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>