01.08.2020, 09:36

Обов'язкова самоізоляція: на Донбасі залишили в силі правила карантину для людей, які перетинають КПВВ

правила карантина для пересекающих КПВВ

Командування операції Об'єднаних сил прийняло рішення залишити в силі дію карантину для людей, які перетинають лінію розмежування на Донбасі. Всі, хто в'їжджає на підконтрольну уряду України територію повинні будуть проходити 14-денну самоізоляцію або обсервацію.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Оперативно-військового управління Східного регіонального управління Держприкордонслужби, повідомляє Час Пік.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 про продовження з 1 по 31 серпня карантинних обмежень на території України Командувачем операції об’єднаних сил уточнено порядок пропуску осіб та транспортних засобів через лінію розмежування", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на період дії карантину в Донецькій та Луганській областях забороняється перетин лінії розмежування на контрольних пунктах в'їзду-виїзду іноземцями та особами без громадянства без наявного полісу (свідоцтва, сертифікату) страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України чи договірні відносини із страховою компанією – партнером на території України (асистанс), та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, та діє на строк перебування в Україні.

Також в ДПСУ уточнили, що громадяни, які слідують з тимчасово окупованої території України, (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) будуть пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", або обсервації. Також вони будуть проходити безконтактний температурний скринінг та опитування на предмет контакту з хворими на COVID-19.

Нагадаємо, з 3 серпня почнуть діяти нові правила адаптивного карантину. У МОЗ склали список обмежень, які будуть діяти в 4 різних епідемічних "зонах" України.

Через негативну епідобстановкі з COVID-19 в "червону" карантинну зону потрапили три регіони України.

Читайте також: Донбас увійшов в "зелену" карантинну зону: інтерактивна карта

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>