01.08.2020, 13:23

Полтавський терорист, який більше тижня переховувався від поліції, ліквідований - МВС

Полтавский террорист ликвидирован

У Полтавській області закінчилася спецоперація з пошуку та знешкодження злочинця, який погрожуючи гранатою захопив у заручники поліцейського. Підозрюваний у викраденні авто, а пізніше в захопленні заручників більше тижня переховувався від поліції в різних населених пунктах області.

1 серпня близько другої години ночі, на околиці селища Опішня Зіньківського району снайпер спецпідрозділу "КОРД" знешкодив озброєного злочинця, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Полтавської області.

До розшуку 32-річного полтавчанина були залучені оперативники карного розшуку поліції, працівники територіальних підрозділів, кінологи, спецпідрозділи поліції Полтавщини, співробітники регіонального управління СБУ, військовослужбовці Нацгвардії та засоби авіаційної підтримки.

Як повідомили правоохоронці, при плануванні спецоперації були враховані військовий досвід злочинця, його навички виживання в екстремальних умовах, а також проблеми з психічним здоров'ям на тлі вживання наркотичних засобів.

В рамках оперативно-розшукових заходів правоохоронці понад тиждень "прочісували" місцевість.

Підозрюваного виявили працівники сектора реагування патрульної поліції Зіньківського відділення вночі 1 серпня на околиці селища Опішня.

"Начальник сектору реагування патрульної поліції, діючи відповідно до інструкції та перебуваючи у безпосередньому контакті зі злочинцем, тримав ситуацію під контролем до прибуття спецпідрозділу. Оскільки життю поліцейського загрожувала реальна небезпека, оскільки він погрожував гранатою, було прийнято рішення про ліквідацію підозрюваного", - повідомив керівник поліції Полтавщини Іван Вигівський.

В результаті вибуху гранати, яка була у підозрюваного, ніхто з поліцейських не постраждав. Вибухом пошкоджено тіло самого злочинця.

На місці події працюють слідчо-оперативна група поліції, представники територіального управління ГБР і прокуратури Полтавської області.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оприлюднив відео ліквідації Романа Скрипника. Він уточнив, що зловмисник був ліквідований снайпером та підірвався на власній гранаті.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>