01.08.2020, 14:17

Як зшити килимок своїми руками

Татьяна Землянко | Все новости автора
коврик

Сьогодні набуло великої популярності заняття давати друге життя старим речам. В інтернеті можна знайти дуже багато цікавих і корисних виробів. Ми також хочемо запропонувати вам навчитися зшити чудовий килимок. Його можна покласти під ноги біля крісла або постелити дитині для гри на підлозі.

Нам знадобиться:

  • тканина;
  • синтепон;
  • ножиці, нитки, метр.

Килимок ми будемо шити з квадратів 10х10 см. Для початку приготуємо лекало з картону і з його допомогою зробимо заготовки. Матеріал для квадратиків можна використовувати будь-який, на ваш розсуд. У нашому випадку ми будемо використовувати джинсову тканину, вона досить щільна, а друга тканина – ситцева. Для даного виробу нам знадобиться 24 квадрати. З ситцю слід нарізати смужки шириною 4 сантиметри. Використовуючи ці смужки, потрібно зшивати квадрати між собою і обов'язково пропрасувати шви. У нас повинно вийти чотири добре відпрасованих смужки.

Читайте також: Саморобний килим – відмінний елемент декору

Під час з'єднання квадратів зі смужками тканини матерія трохи з'їжджає у бік, тому наші смужки слід підрівняти. Тепер нам потрібно зшити ці смуги. Спочатку дві смужки по довжині з'єднуємо за допомогою смужки з іншої тканини, а потім другі дві. Третьою смужкою зшиваємо отримані дві деталі. Знову гарненько відпрасовуємо, і у нас вийшла яскрава полотнина. Краї підрівняємо.

Розмір отриманої полотнини 68х43 см. Далі беремо синтепон, накладаємо на нього нашу полотнину, сколюємо шпильками і робимо стібок. Прострочуємо по краях наших кольорові смужки і обрізаємо зайвий синтепон. Далі вирізаємо задню частину нашого килимка, розкладаємо кольорову тканину, креслимо лінію, орієнтуючись на вже готове полотно, але з припуском на шви 2 сантиметри. Скріплюємо килимок шпильками, по краях робимо загин кольорової тканини – вийшла окантування.

Наш килимок майже готовий, залишилося простьобати його по краях джинсових квадратиків: вони повинні вийти опуклими і красивими. Тепер нижнє полотно щільно прилягає до синтепону і навіть чисто зовні килимок став красивішим і фактурнішим. Якщо вам потрібен килим більшого розміру, то слід додавати кількість квадратів, а не їх розмір. Можете проявити фантазію і варіювати колірною гамою, в тому випадку, коли ви використовуєте клапті з різних тканин за кольором і структурою.

Такий килимок, тим більше ручної роботи, відмінно підійде для подарунка як дітям, так і дорослим. Беріться сміливо і у вас все вийде, тим більше його так легко і швидко можна зшити і отримати задоволення від самого процесу.