01.08.2020, 22:33

Смерті від коронавируса і кількість інфікованих: в МОЗ дали прогноз

Ольга Романец | Все новости автора
коронавирус

Економічні втрати від введення жорсткого карантину в Україні менше, ніж були б без нього, а потенційні людські втрати при нинішніх показниках могли б становити 4 тисячі осіб.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 1 серпня, передає Час Пік.

"Коли місяць тому ми вперше представили прогнози, Україна рухалася по" жовто-зеленому "сценарієм. Зараз наша динаміка відображає" жовтий "сценарій - і ми орієнтуємося на близько 4 тисяч летальних випадків і близько 400 (тисяч) випадків інфікування, які можуть бути в нашій країні", - заявив Ляшко.

Він повідомив, що в Київської школи економіки розрахували ефект від впровадження карантину. Цей ефект оцінюється як різниця між вартістю врятованих життів і розміром витрат від ВВП на кінець року. Розрахунки Київської школи економіки показують, що в глобальному масштабі від впровадження карантину економічні втрати для України менше, ніж були б без нього.

Він також зазначив, що на сьогодні 139 вакцин знаходяться на етапі доклінічних досліджень, 25 вже досліджуються клінічно і 6 з них максимально наблизилися до практичного застосування, вони знаходяться на третій стадії випробувань.

Читайте также: Бегал голый по вагону: В поезде "Мариуполь-Киев" мужчина избил и пытался изнасиловать женщину

]]>]]>Читайте останні новини України та світу в своєму смартфоні в додатку ]]>Час Пік]]>