02.08.2020, 13:00

До 20%: в Україні істотно подорожчав алкоголь

подорожание

В Україні стрімко ростуть ціни на алкогольні напої. За два роки алкоголь став коштувати відчутно дорожче і його покупка тепер "боляче б'є" по кишені.

У Державній службі статистики надали результати підвищення цін на алкоголь за останні два роки, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Згідно з підрахунками, вартість горілки збільшилася на 12%. Так, ціна за пляшку горілки об'ємом 0,5 літрів в червні цього року становила в середньому 92,13 гривень, в той час як в червні 2018 року - 81,9 гривень.

Вартість столового вина вітчизняного виробництва також зросла на 11%. У червні цього року пляшка вина об'ємом 0,75 літра коштувала в середньому 67,1 гривень. Два роки тому його вартість була нижчою приблизно на 7 гривень.

Найбільше подорожчання "вдарило" по кишенях любителів пива.

Зокрема, пиво українського виробництва зросло в ціні на 20,6%, тобто в середньому до 17,5 гривень за пляшку напою об'ємом 0,5 літра.

Раніше повідомлялося, що в Україні істотно подешевшали овочі так званого "борщового набору". У ЗМІ зазначили, що сильно подешевшала картопля, морква та інші продукти, традиційні для повсякденного приготування їжі.

Читайте також: Більше - не можна: медики назвали норму добового споживання алкоголю

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>