02.08.2020, 13:58

На Донбасі почалося цвітіння амброзії: як захиститися від шкідливої рослини (відео)

амброзия

На Донбасі почався один з найнеприємніших, зокрема для алергіків, період - період цвітіння амброзії. Лікар-алерголог розповіла, як вести себе з цією небезпечним рослиною.

У Донецькій і Луганській областях почався сезон цвітіння амброзії полинолистої, пилок якої шкідливий для організму людини, передає Час Пік з посиланням на сюжет "Суспiльне Донбас".

Амброзія, яка рясно росте на Донбасі, викликає алергію і повинна підлягати знищенню.

Як розповіла в сюжеті лікар-алерголог Ірина Руденко, людям, які мають алергію на амброзію полинолистну, щоб полегшити алергію і не нашкодити здоров'ю, слід носити маску.

Крім того, таким пацієнтам не можна вживати в їжу мед, небажано контактувати з такими лікарськими рослинами, як календула, цикорій і ромашка.

За спостереженнями медика, амброзія активно зростає по всьому Сєвєродонецьку, з чим воюють комунальники. Однак прес-секретар комунального підприємства "Жилсервіс "Світанок"" Валентин Ткалич вважає, на прилеглих територіях деяких будинків знищувати шкідливе рослина повинні самі мешканці.

"У тих будинках, де створені ОСББ, про прибирання прилеглої території жителі мають дбати самі", - стверджує він.

Читайте також: Щоб не провалитися: на Пролетарському "мосту смерті" між Лисичанському і Сєвєродонецькому з'явився застережливий "знак" (фото)

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>