02.08.2020, 17:12

"Червона зона": Луцьк і Тернопіль відмовляються посилювати карантин

Марина Началова | Все новости автора
тернополь

Влада Луцька и Тернополя, які були віднесені до "червоної" зони небезпеки стосовно розповсюдження COVID-19, відмовляється посилювати карантинні обмеження.

Виконуючий обов'язки міського голови Луцька Ігор Поліщук у Фейсбуці заявив, що Луцьк був віднесений до "червоної" зони Державною комісією ТЕБ та НС "без будь-яких особливих причин", передає Час Пік.

Поліщук зазначив, що станом на 29.07.20 в Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях загальна кількість хворих за весь період є більшою, ніж в Луцьку, більшою є і кількість нових випадків захворювання на COVID-19 за останній тиждень. Та попри гіршу ситуацію з коронавірусом, вказані міста не в червоній зоні.

"Вже завтра на позачергову сесію міськради буде винесено проект рішення про те, що вищевказаний протокол Державної комісії ТЕБ та НС та відповідна Постанова Кабміну є такими, що не грунтуються на нормах Конституції України, а міська рада не буде вводити у зв‘язку з віднесенням Луцька до «червоної» зони жодних обмежень. Окрім того, проектом рішення передбачено органам національної поліції утриматись від притягнення до відповідальності суб‘єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до вказаного рішення", - заявив Поліщук.

Він додав, що вже сьогодні поліція попереджає перевізників і заклади, які повинні припинити діяльність у "червоній" зоні про те, що будуть складати протоколи.

На сайті Тернопільської міськради також з'явилося повідомлення, що з понеділка місто буде працювати у звичному режимі. Зазначається, що підстави рішення Державної комісії ТЕБ та НС віднести Тернопіль до "червоної" зони "не встановлені", оскільки показники рівня захворюваності на COVID-19 у місті за останні дні пішли на спад і тримаються на тому ж низькому рівні.

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що місцева влада не має права послаблювати карантин.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>