03.08.2020, 11:32

Польща наклала великий штраф на "Газпром" за відмову від співпраці у справі "Північного потоку-2"

Польша наложила крупный штраф на "Газпром"

Польське управління по конкуренції та захисту прав споживачів (UOKiK) оштрафувало російську компанію "Газпром" через відмову від співпраці в розслідуванні щодо проекту "Північний потік-2".

Польський антимонопольний регулятор оштрафував "Газпром" через відмову від співпраці в справі по будівництву "Північного потоку-2". Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті регулятора 3 серпня, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Сума штрафу склала 213 млн злотих (50 млн євро).

Накладення штрафу на "Газпром" пов'язано з процедурою створення консорціуму для фінансування будівництва газопроводу "Північний потік-2" без необхідної згоди президента UOKiK.

У зв'язку з цим президент відомства пред'явив звинувачення шести компаніям: російському "Газпрому", швейцарському Engie Energy та чотирьом компаніям з Нідерландів: Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

В ході розгляду президент UOKiK також попросив "Газпром" надати документи, що мають відношення до справи. Російська компанія відмовилася надавати польському антимонопольному регулятору документи, необхідні для розгляду.

"На мій погляд, це навмисний акт, який повинен був перешкодити продовженню розгляду. Тому я вирішив накласти на "Газпром" штраф у розмірі майже 213 млн злотих. Це максимальна санкція, передбачена законом за неподання інформації на вимогу президента UOKiK", - повідомив президент антимонопольного управління Томас Хростний.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>