03.08.2020, 21:06

На двох круїзних лайнерах зафіксовані спалахи коронавірусу

Марина Началова | Все новости автора
круизный лайнер

Через кілька тижнів після відновлення морських подорожей, на двох круїзних лайнерах виявлені спалахи коронавірусу.

Спалахи Covid-19 зареєстровані на судні MS Roald Amundsen в Норвегії і Paul Gauguin на Таїті, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Щонайменше 40 пасажирів і екіпаж MS Roald Amundsen дали позитивний результат на новий коронавірус. Четверо членів екіпажу MS Roald Amundsen були госпіталізовані в п'ятницю, коли лайнер прибув до норвезького порту Тромсе, і пізніше у них виявили респіраторне захворювання. Тести показали, що ще 32 з 158 членів екіпажу також інфіковані. Однак 178 пасажирам було дозволено покинути судно в Тромсе.

Тепер влада намагається встановити контакт з сотнями пасажирів з двох недавніх арктичних рейсів, здійснених цим судном. У Норвезькому інституті охорони здоров'я заявили, що четверо з 387 пасажирів, які подорожували на судні в двох окремих круїзах з 17 липня, були інфіковані.

У Тихому океані пасажирам судна Paul Gauguin, пришвартованого в Папеете, Таїті, було наказано залишатися в своїх каютах після того, як Covid-19 був виявлений на борту корабельним лікарем.

Судно йшло між Бора-Бора і островами Рангіроа, коли у члена екіпажу був виявлений Covid-19. Лайнер відразу ж розвернувся і повернувся в порт приписки.

Невідомо, скільки пасажирів на борту - їх кількість була скорочена в рамках суворого карантину - але фахівці з інфекційних хвороб перевірять кожну людину на борту.

На даний момент у світі зафіксовано понад 18 мільйонів випадків інфікування Covid-19.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: