03.08.2020, 21:29

Місто, де не зупиняються потяги: У Тернополі пасажири підняли бунт через карантинні обмеження

Марина Началова | Все новости автора
поезд

У Тернополі, який віднесли до "червоної" карантинної зони через значне поширення COVID-19, заборонили зупинку потягів, що призвело до обурення місцевих мешканців і влади.

Міська влада Тернополя не згодна з позицією державної комісії ТЕБ та НС і відмовляється посилювати карантин, передає Час Пік.

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав "Укрзалізницю" відновити зупинку потягів у місті та повідомив, що пасажирам довелося підняти бунт, щоб мати можливість зійти з потяга у Тернополі.

За словами мера, 85 осіб їхали в потязі з Херсонщини - серед них були батьки з дітьми, в тому числі з дітьми з інвалідністю. Лише коли люди підняли бунт у потязі, керівник потягу погодився їх висадити у Тернополі. Ще десятки пасажирів стали "заручниками" потяга Київ-Трускавець. У мерії, за словами Надала, отримують масу такого роду звернень від громадян.

"Вдумайтесь, тернополяни повертаються додому з інших міст і не знають, чи зможуть вийти на станції «Тернопіль». Вони з маленькими дітьми, повертаються з відпочинку чи їдуть до своїх стареньких батьків. Що їм робити? Доки у Києві працюють «велюрові ресторани», у Тернополі «Укрзалізниця» заборонила зупинятися поїздам", - заявив Надал.

Сьогодні Тернопольська міськрада провела позачергову сесію і звернулася до уряду з проханням забрати Тернопіль з "червоної" зони - за думкою Надала, місто до неї "об’єктивно не належить".

Нагадаємо, "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків до Тернополя і Луцька.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>