04.08.2020, 12:16

На Луганщині чиновник вимагав величезні хабарі з військових за сприяння в отриманні допомоги через поранення

На Луганщине чиновник вымогал огромные взятки с военных

У Луганській області працівник відділу Міністерства у справах ветеранів вимагав від учасника бойових дій на Донбасі 360 тисяч гривень за сприяння в отриманні грошової допомоги через поранення.

На Луганщині співробітник відділу Мінветеранов за оформлення та отримання одноразової виплати за бойові поранення через посередника вимагав величезну хабар від колишнього військовослужбовця, повідомляє Час Пік з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Нацполіціі України.

Зловмисники налагодили корупційну схему оформлення та отримання учасниками АТО / ООС соціальних виплат.

За певну суму неправомірної вигоди співробітник відомства обіцяв вплинути на уповноважених осіб, до компетенції яких належить вирішення даного питання.

В ході слідства встановлено, що за отримання одноразової виплати за бойові поранення колишній військовослужбовець повинен був надати "винагороду" в понад 360 тис. гривень. Зазначена сума складалася з хабара - 4 500 тис. доларів США - та 50% від суми соцвиплати - 240 тис. гривень.

З метою приховування протиправної діяльності співробітник відділу Міністерства у справах ветеранів залучив посередника. Посередника затримали після отримання 3 500 тис. доларів США неправомірної вигоди. Раніше був задокументований факт одержання ним 1 тис. доларів США.

Зараз обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

На Луганщине чиновник вымогал огромные взятки с военных На Луганщине чиновник вымогал огромные взятки с военных На Луганщине чиновник вымогал огромные взятки с военных

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>