04.08.2020, 13:43

Офіційно представлений керівник ВЦА Лисичанська: які перші кроки він планує здійснити

гвава вга

Сьогодні, 4 серпня, в міськраді Лисичанська був представлений керівник військово-цивільної адміністрації, яка буде діяти в місті. Керівник ВЦА повідомив про перші кроки, які будуть зроблені для зміни ситуації в Лисичанську.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив, що керувати ВЦА міста буде Заїка Олександр Сергійович, повідомляє Час Пік.

Заїка народився в Маріуполі (Донецька область) в 1980 році, працював у податковій, прокуратурі, а після - був задіяний на військовій службі. Згідно з декларацією, родина Заїки має квартиру в Маріуполі і два автомобіля.

Представляючи рукоговітеля ВЦА, Гайдай зазначив, що на нього лягає дуже відповідальна місія, оскільки політична криза в місті спровокував занепад.

За словами Заїки, він прийшов в місто Лисичанськ з метою виправити колапс. Вже існує певний робочий план, який буде оприлюднений найближчим часом.

Керівник ВЦА уточнив, що першим кроком стане налагодження водопостачання в Лисичанську, виправлення ситуації з каналізаціоннимі системами, а також - ремонт доріг.

Заїка заявив, що рішення буде приймати самостійно, а команда утвориться з часом.

Крім того, Гайдай підтвердів наміри щодо ремонту мосту між Лисичанськом і Сєвєродонецьком. Він запевнив, що ремонт почнеться у поточному році. 

Нагадуємо, що 27 липня указом президента в Лисичанську була утворена військово-цивільна адміністрація. В руках керівника ВЦА будуть зосереджені всі функції і повноваження органів місцевого управління.

У відеозверненні глава Луганської ОДА розповів, що позитивні зміни в місті можуть відбутися вже через півтора-два місяці після введення ВЦА. Зокрема, це стосується водопостачання. За словами Гайдая, вже створено робочу групу, яка займається проблемою "Лісічанскводоканал".

Читайте також: Шилін знову зробив випад в сторону Зеленського через ВГА в Лисичанську: "Змінилося ставлення до міста"

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>