04.08.2020, 21:02

Після затримання "вагнерівців" Білорусь стягує війська до кордону РФ і скликає збори резервістів

Марина Началова | Все новости автора
военная техника

Незабаром після того як під Мінськом були затримані три десятки російських бойовиків з ПВК "Вагнера", біля кордону Білорусі з РФ були помічені колони військової техніки.

У ЗМІ припускають, що президент Олександр Лукашенко має намір перестрахуватися на випадок вторгнення Росії "під шумок" президентських виборів в Білорусі.

Так, у прикордонному районі очевидцями були помічені колони БТР, танки та інше озброєння. Також повідомляється, що біля траси Мінськ - Москва білоруські військові розгортали наметове містечко.

Крім того стало відомо, що в Білорусі призначені збори резервістів у Вітебській області, яка межує з Росією. Прес-секретар Міноборони Білорусі Наталія Гаврусік заявила в коментарі ЗМІ, що нинішні збори є плановими, а підготовка військовообученого резерву - безперервний процес. За її словами, збори у Вітебській області розпочнуться 11 серпня.

За інформацією в пресі, збори резервістів триватимуть 25 днів. Військовозобов'язаних імовірно призовуть в ті частини, де вони проходили службу. Чи проходить мобілізація тільки в прикордонних регіонах або по всій країні - не повідомляється.

Нагадаємо, в Білорусі вже почалося дострокове голосування на виборах президента.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: