04.08.2020, 21:24

Український календар щеплень збираються розширити ще однією вакциною

Марина Началова | Все новости автора
прививка

В Україні в календар обов'язкових щеплень планується ввести вакцину від пневмококової інфекції. Вакцинувати будуть дітей до 2 років.

Про це повідомив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Час Пік.

Він зазначив, що, незважаючи на пандемію коронавіруса, в Україні вживаються заходи для додаткового розширення календаря щеплень.

Зокрема, в червні Національна технічна група експертів з імунопрофілактики рекомендувала Міністерству охорони здоров'я включити в Національний календар щеплень вакцину проти пневмококової інфекції. 31 липня оперативний штаб МОЗ розглянув цю пропозицію, а також звернення Глобального вакцинного альянсу до України про те, що вона може отримати вакцину проти пневмококової інфекції за спеціальною ціною.

За словами Ляшка, вакцину проти пневмококової інфекції планується включити в календар щеплень з 2022 року. Дитина буде отримувати таку вакцину тричі: перші два щеплення - в перший рік життя і третю - в другий рік життя.

Ляшко повідомив, що будуть проводитися переговори з Міністерством фінансів щодо виділення з держбюджету коштів для закупівлі вакцини.

Нагадаємо, коронавірус в Україні не відступає: було зафіксовано 1061 новий випадок COVID-19 за останню добу.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: