04.08.2020, 23:07

Десятки загиблих і тисячі поранених: наслідки вибуху в Бейруті порівняли з бомбардуванням Хіросіми

Марина Началова | Все новости автора
взрыв бейрут

В результаті потужного вибуху, який сьогодні ввечері струсонув столицю Лівану Бейрут, загинули щонайменше 30 осіб, більше 3000 постраждали.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Лівану Хасан Хамад, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Що саме вибухнуло в порту Бейрута, досі неясно. У ліванській службі безпеки заперечують версію зі вибухом піротехніки. За непідтвердженими даними, в порту могли перебувати склади з вибухівкою або хімікатами.

Кількість жертв може зрости, оскільки під завалами продовжують шукати людей. Лікарні Бейруту переповнені пораненими, але не всі потерпілі можуть отримати допомогу, оскільки залишаються заблокованими в своїх будинках.

Стало відомо, що в результаті вибуху загинув лідер ліванської фалангістської партії "Катаїб" Назар Наджарян. У момент вибуху він перебував у своєму кабінеті і отримав смертельні травми.

В районі вибуху багато руйнувань, у всіх будівлях вибиті вікна в радіусі декількох кілометрів. Повідомляється, що вибухова хвиля вибила вікна в офіційній резиденції президента - палаці Баабда.

ЗМІ пишуть про те, що вибухову хвилю відчули навіть на Кіпрі. За словами очевидців, було два сильних удари, у деяких тряслися будинки.

Губернатор Бейрута Марван Аббуд заявив, що наслідки вибуху можна порівняти з ядерною атакою на японські міста Хіросіма і Нагасакі в 1945 році. За його словами, пошкоджена половина адміністративного центру Бейрута.

"Ніколи в житті я не бачив стільки руйнувань. Це національна катастрофа, це катастрофа для Лівану", - в сльозах сказав Аббуд під час спілкування з журналістами.

Губернатор закликав ліванський народ до згуртованості та єдності.

 

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: