05.08.2020, 15:17

Україна готова направити до Лівії рятувальників і необхідну допомогу

помощь

У Бейруті 4 серпня прогримів потужний вибух, який пошкодив безліч будівель. В результаті вибуху також постраждали сотні людей.

На засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна вже звернулася і готова направити допомогу до Лівану у зв'язку з вибухом в Бейруті, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Шмигаль висловив слова підтримки Лівії і повідомив, що Україна готова допомогти Лівії, в тому числі - направити рятувальників.

"Вчора сталася трагедія в Бейруті ... Жахливий вибух. Наші співчуття і слова підтримки всім ліванському народу... Україна вже звернулася до Ліванської республіки з пропозиціями про надання необхідної допомоги і нашими рятувальниками", - заявив прем'єр-міністр.

За його словами, рятувальний загін готовий вилетіти при необхідності в будь-який момент.

"Відповідний загін готовий вилетіти в будь-який момент у разі потреби. Наскільки я знаю, зараз проходить засідання уряду в Лівані. Вони будуть приймати рішення якого типу допомогу їм потрібна. Україна готова приєднатися усіма можливими способами", - зазначив Шмишаль.

Крім того, прем'єр-міністр попросив МЗС постійно інформувати громадськість про те, чи немає серед постраждалих українців.

Читайте також: Десятки загиблих і тисячі поранених: наслідки вибуху в Бейруті порівняли з бомбардуванням Хіросіми

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: