05.08.2020, 20:44

МОН України оприлюднило рекомендації щодо підготовки нового навчального року

мон

Міністерство освіти і науки України розробило рекомендації щодо початку навчального року 2020-2021. Як працюватимуть школи?

У Міністерстві освіти і науки повідомили, як створити в школах безпечні умови і підготуватися до змін епідеміологічної ситуації, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Так, відзначається, що в школах рекомендується дотримуватися соціальне дистанціювання, а деякі учні і зовсім можуть перейти на дистанційне навчання або екстернат.

"З 1 вересня в школах необхідно дотримуватися соціальне дистанціювання і правила гігієни, педагогам слід спілкуватися з батьками переважно дистанційно, а учням із захворюваннями дихальної та імунної систем рекомендується вчитися дистанційно або на екстернаті", - заявляють в міністерстві.

До початку навчального року засновникам закладів рекомендовано:

  • забезпечити школи дезінфікуючими та миючими засобами, засобами індивідуального захисту;
  • обладнати місця для обробки рук і збору використаних масок і рукавичок;
  • створити умови для соціального дистанціювання і уникнення скупчень.

Щоб створити умови для дистанціювання, зокрема рекомендується:

  • відкрити кілька входів в будівлю і збільшити відстань між партами;
  • використовувати розмітку на підлозі для організованого руху по коридорах і виділити зони переміщення для різних вікових категорій учнів;
  • використовувати великі приміщення (актові зали, коридори), адаптовані для потреб навчання, при сприятливих погодних умовах проводити заняття на відкритому повітрі;
  • встановити гнучкий графік початку занять для різних категорій учнів.

Щоб не піддавати дітей загрозу, час уроків вчителям рекомендується вибирати види діяльності, які мінімізують безпосередній фізичний контакт між учнями, зокрема зменшуючи кількість комунікаційних вправ.

Крім того, згідно з рекомендаціями, школи повинні ввести більш гнучку структуру навчального року, щоб при необхідності канікули можна було змістити.

На початку наступного навчального року педагоги будуть з'ясовувати, наскільки добре учні засвоїли матеріал дистанційно в 2019-2020 навчальному році, щоб визначити необхідність повторного проходження матеріалів.

Читайте також: Гроші замість "бебі-боксу": як в Україні монетизувати "пакет малюка"

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>