06.08.2020, 12:28

В Україні затримано іноземця, якого розшукують за сексуальні злочини проти дітей

В Украине задержан иностранец, которого разыскивают за сексуальные преступления против детей

В Україні затримано громадянина Білорусі, який перебував у розшуку за сексуальні злочини проти дітей. Підозрюваного розшукували правоохоронні органи Республіки Білорусь.

Вирішується питання про екстрадицію затриманого до Республіки Білорусь для притягнення до кримінальної відповідальності. Про це 5 серпня повідомив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України Артем Крищенко, передає Час Пік.

Встановлено, що в 2013 р. житель Білорусі (1987 р.н.) здійснив розпусні дії проти знайомої 3-річної дівчинки. Дитина спала та не розуміла, що відбувається. Чоловік зробив фотографії порнографічного характеру та потім опублікував їх в мережі Інтернет.

Крім того, в період з 2016 по 2017 рр. підозрюваний через соцмережу схиляв до того часу 12-річну дівчинку до створення фотографій порнографічного характеру. Потім ці фото дитина надсилала йому через Інтернет.

За інформацією Управління комунікації Нацполіціі України, відповідно до обліків Генерального секретаріату Інтерполу зловмисник розшукується правоохоронними органами Республіки Білорусь для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 167 (Насильницькі дії сексуального характеру), ч. 1 ст. 169 (Розпусні дії) та ч. 3 ст. 343-1 (Виготовлення та розповсюдження порнографічних матеріалів або предметів порнографічного характеру із зображенням неповнолітнього) Кримінального кодексу Республіки Білорусь. 

Як зазначив Артем Крищенко, згідно із законодавством Республіки Білорусь за скоєні правопорушення чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

В Украине задержан иностранец, которого разыскивают за сексуальные преступления против детей

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>