06.08.2020, 12:55

У "червону" зону можуть потрапити ще 4 регіони України: в яких областях можуть посилити карантин

В "красную" зону могут попасть еще 4 региона Украины

В Україні з 10 серпня карантин можуть посилити ще в 4 областях, які на даний момент знаходяться в "зеленій" зоні. Регіони можуть покинути "зелену" зону через те, що в областях 5 днів поспіль зростає число хворих на коронавірус COVID-19.

Про це повідомив директор Київської школи економіки, яка допомагає МОЗ з аналітикою щодо COVID-19 Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

Згідно з аналізом поточної ситуації з поширення COVID-19 в Україні, з понеділка, 10 серпня, чотири нових зони можуть перестати бути "зеленими".

Йдеться про Рівненську, Хмельницьку, Чернігівську та Харківську області, де вже 5 днів поспіль перевищується коефіцієнт виявлення випадків інфікування або показник динаміки зростання.

За словами Милованова, рішення по цих областях буде приймати національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яка збереться 7 серпня.

Екс-міністр економіки України Тимофій Милованов пояснив, як визначається рівень епідемічної небезпеки для конкретної адміністративно-територіальної одиниці конкретного району.

Він уточнив, що в кожному конкретному випадку береться показник, за яким є перевищення конкретної області. Для цієї області розраховується цільова кількість випадків - така допустима кількість випадків захворювання, при якій область уникла би перевищення по даному показнику.

Читайте також: Чи є ризик підхопити COVID-19 в поїзді: результати дослідження

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>