07.08.2020, 08:28

Після вибуху в Бейруті у Миколаївському порту прокоментували інформацію про зберігання там аміачної селітри

Марина Началова | Все новости автора
николаевский порт

Після того як у порту Бейрута вибухнув склад з аміачною селітрою, яка належала російському бізнесмену, у мережі з'явилася інформация, що великий вантаж цієї ж речовини може зберігатися у порту Миколаєва.

Адміністрація морських портів України заявила, що такий вантаж дійсно перебував у Миколаєвському порту, але був вивезений ще торік, передає Час Пік.

"Після трагічного вибуху в Бейруті в засобах масової інформації з'явилось припущення, що на території Миколаївського морського порту зберігається аміачна селітра, яка була завезена в 2018 році.

Адміністрація Миколаївського морського порту офіційно спростовує цю інформацію, тому що вона не відповідає дійсності.

Дійсно, у вересні 2018 року судно "ТУЗЛА" прибуло в Миколаївський морський порт з вантажем селітри аміачної в біг-бегах вагою по 500 кг. Вивантаження судна здійснювалось на причалі № 12 в період з 19 по 21 вересня 2018 року силами приватної стивідорної компанії. Відповідно до генерального акту від 21.09.2018 всього з судна вивантажено 6422 біг-бега селітри аміачної загальною вагою брутто 3217,422 мт.

Вивезення вищезазначеної вантажної партії селітри аміачної з території Миколаївського морського порту було завершено на початку 2019 року. На теперішній час залишки вантажу селітри аміачної, що була вивантажена з т/х "ТУЗЛА", в порту відсутні", - говориться в повідомленні.

Як повідомлялося, власника судна, що перевозило нітрат амонію у Бейруті, допитали на Кіпрі.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>