07.08.2020, 12:11

В Україні вперше провели трансплантацію підшлункової залози

Марина Началова | Все новости автора
трансплантация

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше в Україні провели операцію з трансплантації підшлункової залози. Загалом цієї ночі троє пацієнтів отримали нові органи від одного донора.

Як повідомив у Фейсбуці мер Львова Андрій Садовий, донором став 38-річний мешканець Львівської області.

"Він потрапив до лікарні з розривом аневризми судин головного мозку, стан був несумісним з життям. Рідні підписали дозвіл на донорство. Висловлюємо співчуття родині, яка втратила сьогодні близьку людину. Але завдяки вашому рішенню одразу троє людей отримали другий шанс. Загалом за цю ніч в лікарні три людини отримали 4 нові органи - серце, дві нирки і підшлункову", - написав Садовий.

За його словами, нирку і підшлункову отримав 45-річний львів'янин, який з дитинства хворів на цукровий діабет, а останні кілька років ще й на ниркову недостатність. Операція подарувала йому шанс вилікуватися від обох хвороб.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомив на брифінгу, що загалом було зроблено три операції - пересадку серця, пересадку нирки і третій людині зробили пересадку нирки та підшлункової залози.

За словами Степанова, питання трансплантації є надприоритетним для Міністерства охорони здоров'я.

"За два-три роки ми хочемо здобути трансплатнаційну незалежність, щоб ми наших громадян не відправляли за кордон. Цього року було закладено мільярд гривень на лікування людей за кордоном", - заявив Степанов.

За його словами, щороку в Україні потребують трансплантації близько 5000 осіб. Кожного дня помирає 9 людей, які не дочекалися трансплантації. Можливість робити такі операції в Україні збільшить кількість врятованих життів.

Нагадаємо, в Україні за добу виявлено 1453 випадки COVID-19 - це черговий антирекорд.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>