07.08.2020, 13:37

У порту Південний зберігається майже 10 тисяч тон аміачної селітри: що відомо

Марина Началова | Все новости автора
порт южный

У морському порту Південний зберігається майже 10 тисяч тон аміачної селітри, проте адміністрація стверджує, що її зберігання цілком безпечне.

Після трагічного вибуху в Бейруті в засобах масової інформації з'явилось припущення, що на одному з причалів порту Південний край неба зберігається 10 тисяч тонн аміачної селітри. Адміністрація морського порту Південний офіційно спростовує цю інформацію, тому що вона не відповідає дійсності, заявила прес-служба Адміністрації морських портів України, передає Час Пік.

Загалом у порту Південний, згідно всіх норм та стандартів, зберігається аміачна селітра об‘ємом 9,6 тисяч тонн на причалах № 1,2 порту. Аміачна селітра є фасованою у біг-бегах. У такому випадку вона не є вибухонебезпечною, що гарантує дотримання всіх технологічних вимог.

Перевантаження такого вантажу здійснюється відповідно до загальносвітових міжнародних морських правил перевезення небезпечних вантажів. Небезпеку становить перевантаження аміачної селітри навалом. Проте такий спосіб перевалки в порту Південний ніколи не застосовувався.

Крім того, сьогодні на сайті видання «Думська» з'явилася новина з посиланням на начальника Адміністрації морського порту Південний Максима Широкова. У АМПУ заявляють, що Максим Широков не давав офіційних коментарів щодо перевалки аміачної селітри в порту жодному з представників ЗМІ.

Раніше у Миколаївському порту прокоментували інформацію про зберігання там аміачної селітри.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: