07.08.2020, 17:41

Роботу таксі в Україні хочуть кардинально змінити: що чекає пасажирів і водіїв

такси в украине

Міністерство інфраструктури України підготувало новий проєкт закону, який пропонує ввести контроль над ринком пасажирських перевезень.

Міністр інфраструктури України Владислав Крійкій в Facebook повідомив про намір вивести роботу таксі в Україні з "тіні", передає Час Пік.

За словами міністра, в Україні близько 220 тисяч таксистів, що становить 1,1% від економічно активного населення. Однак далеко не всі таксисти діють законно.

"... Левова частка перевізників надають послуги незаконно, оскільки не мають ліцензії або не зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності. Їх кількість сягає 98%", - повідомляє Криклій.

Він вважає, що розроблений проєкт закону дозволить вивести роботу таксі з "тіні". Це особливо важливо, оскільки щорічний оборот ринку таксі становить близько 40 мільярдів гривень.

Що пропонує змінити проєкт закону?

  • Скасування ліцензій для роботи в таксі, заміна їх на повідомлення про початок такої діяльності.
  • Забезпечення відповідальності перевізників перед пасажирами.
  • Можливість ведення діяльності в сфері перевезень на замовлення на основі патенту, який можна придбати терміном на один місяць або рік.

Крім того, нововведення можуть торкнутися і пасажирів. Так передбачається, що їм необхідно буде мати обов'язкову страховку.

Читайте також: Розмитнення автомобілів в Україні може сильно спроститися

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>