08.08.2020, 20:34

НБУ дозволив обмінювати зношені банкноти в усіх банках

банкноты нбу

Національний банк України вніс зміни до Правил визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних і обігових монет національної валюти.

Тепер обміняти зношені банкноти в Україні стане простіше, передає Час Пік з посиланням на прес-службу НБУ.

Нацбанк дозволив здавати зношені банкноти в касах усіх банков. Відповідні норми містить постанову правління НБУ №114 від 31 липня, яке вступає в силу з 1 вересня.

При цьому НБУ дозволив приймати і передавати значно зношені банкноти для дослідження в центральний банк всім банкам, а не тільки уповноваженим.

Крім того, Нацбанк поширив на інкасаторські компанії вимоги, які раніше виконували тільки банки і які стосуються вилучення і передачі сумнівних банкнот для проведення досліджень в НБУ, а також вилучення і передачі банкнот, забарвлених спеціальним розчином результаті несанкціонованого втручання в спеціальний пристрій для зберігання цінностей, в правоохоронні органи.

Також НБУ ввів нову вимогу щодо організації та проведення банками і інкасаторської компанії навчальних заходів з метою підвищення рівня знань працівників, які працюють з готівкою, про ознаки справжності і платіжності банкнот або національної валюти.

Читайте також: НБУ анонсував випуск 1000 гривень, виконаних з чистого срібла (фото)

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: