08.08.2020, 22:48

Експерти розповіли, як перевірити якість питної води в побутових умовах

вода

За даними ЗМІ, кожен другий українець п'є воду, яка не відповідає гігієнічним вимогам. Як на побутовому рівні перевірити якість води?

Експерти дали кілька порад, завдяки яким можна зрозуміти, наскільки поганої якості вода тече з кранів, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як перевірити прозорість? Вода не повинна містити в собі сторонніх домішок. Щоб перевірити їх наявність, потрібно налити її в прозорий стакан і помістити під дно білий аркуш паперу. Лист повинен зберігати свою білизну, а в воді не повинно плавати нічого стороннього.

Як перевірити на смак? Воду перевіряють, нагріваючи її до 20 градусів і потім до 60 градусів. Коли воду нагрівають, у неї може з'явитися неприємний смак, який позначає наявність домішок.

Як перевірити наявність домішок? Краплю води потрібно нанести на гладку поверхню (дзеркало або скло) і дати краплі висохнути самостійно. Наявність сліду після випаровування говорить про погану якість води.

Як перевірити жорсткість? Якщо у воді погано розчиняється і піниться пральний порошок, значить вода надмірно жорстка.

Крім того, існує ще один спосіб визначити, чи можна пити воду. Ємність з водою потрібно поставити в темне місце на пару днів. Якщо після цього на ній з'явиться плівка, а сама воді придбає зеленуватий відтінок, то пити її не рекомендується.

Читайте також: В Україні почав стрімко дорожчати популярний літній овоч

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>

Теги новостей: