09.08.2020, 13:22

У Білорусі обирають президента

В Беларуси выбирают президента

У Білорусі 9 серпня проходить основне голосування на президентських виборах. Попередні результати будуть оголошені близько опівночі.

Головні претенденти на посаду глави держави - діючий президент Олександр Лукашенко  та опозиційний кандидат Світлана Тихановська, повідомляє Час Пік.

Виборчі дільниці по всій країні відкриті з 8:00 до 20:00. Всього в Білорусі відкрилося 5 723 виборчих дільниць, а також 44 дільниці за межами країни.

На в'їздах до Мінська та в центрі міста помічені військові машини. Біля Палацу Республіки та Палацу профспілок на Жовтневій площі виставлені огорожі.

У Білорусі почалися проблеми з інтернетом. Повідомлення про проблеми з інтернетом надходять з різних регіонів країни. Як відзначають користувачі, проблеми спостерігаються як у тих, хто користується стаціонарним, так і мобільним інтернетом.

У списки виборців внесено 6 844 932 громадянина. Вибори вважаються такими, що відбулися, якщо явка перевищила 50 відсотків.

Весь попередній тиждень на території Білорусі проходило дострокове голосування. За даними Центрвиборчкому, достроково проголосували 41,7% виборців.

Президент вважається обраним, якщо за нього проголосує більше половини громадян, які прийшли на вибори.

У Білорусі президент обирається строком на 5 років та вступає на посаду після складення присяги.

Офіційні результати президентських виборів ЦВК має оприлюднити не пізніш 19 серпня. Другий тур, якщо в ньому буде необхідність, повинен пройти не пізніше 23 серпня.

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>