11.08.2020, 07:51

ПриватБанк запустив нову послугу "оплата обличчам": як це працює в магазинах

ПриватБанк запустил новую услугу "оплата лицом"

"ПриватБанк" запустив в Україні перші біометричні платіжні POS-термінали з технологією FacePay24, яка дозволяє оплачувати покупки обличчам.

В даний момент така оплата доступна на 260 POS-терміналах Android PAX. До кінця року "ПриватБанк" планує встановити в Україні 7 700 таких пристроїв, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу банку.

"Майбутнє тепер ще ближче, оплата обличчам, яка ще кілька років тому вважалася фантастикою, доступна всім клієнтам ПриватБанку та будь-яким торговцям. У більшості з нас, напевно, зараз з собою немає навіть гаманця, тому що всі карти - в смартфоні. Ми йдемо далі та зробили загальнодоступною технологію, яка дозволяє робити покупки, якщо навіть забув удома телефон", - повідомив керівник напрямку обслуговування торгових підприємств "ПриватБанку" Євген Васильцов.

Щоб користуватися сервісом "оплата обличчам", необхідно встановити на смартфон оновлений додаток Privat24, після чого в настройках потрібно активувати оплату FacePay24. Потім, слідуючи підказкам програми, потрібно зробити три Селфі з різних ракурсів та прив'язати до свого обличчя обрану банківську карту.

Щоб здійснити оплату в POS-терміналах Android PAX, потрібно після введення суми на терміналі вибрати оплату особою, подивитися в фронтальну камеру терміналу та натиснути кнопку "оплатити". Після підтвердження операції пін-кодом обраної карти, покупка буде оплачена.

"FacePay24 використовує одну з провідних в світі систем автоматичного розпізнавання осіб Amazon Rekognition і забезпечує повну безпеку персональних даних клієнтів, включаючи технічні та фізичні контролі, шифрування даних при зберіганні і передачі", - відзначили в "ПриватБанку".

Читайте також: Ціну на газ для населення підняли: наскільки зростуть тарифи

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>