11.08.2020, 12:25

У Броварах затримали майора СБУ за спробу продати інформацію російським спецслужбам

В Броварах задержан майор СБУ

У місті Бровари Київської області співробітники ДБР та СБУ затримали майора СБУ, якого викрили в спробі продати спецслужбам РФ державні секрети. Флеш-носій з секретною інформацією офіцер сховав всередині желейною цукерки.

Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримали у місті Бровари майора СБУ, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ДБР.

За даними попереднього розслідування, майор СБУ збирав та передавав через кур'єра - військового пенсіонера (полковника в запасі) спецслужбам РФ відомості, що становлять державну таємницю, розголошення якої становить загрозу нацбезпеці України.

В Броварах задержан майор СБУ

Майор СБУ та кур'єр були затримані 8 серпня 2020 під час передачі флеш-носія з секретними відомостями.

За місцем проживання фігурантів було проведено обшуки, в ході яких вилучено додаткові докази їх причетності до скоєння державної зради.

Затриманим повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та обрано відносно них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

В Броварах задержан майор СБУ В Броварах задержан майор СБУ

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>