12.08.2020, 20:10

В Україні хочуть скасувати паперові паспорти: що їх замінить і як це буде відбуватися

паспорт

В Україні паспорта-книжечки поступово можуть витіснити платстикові карти. Як буде здійснюватися перехід, якщо проект закону підтримає Верховна Рада?

На засіданні 12 серпня уряд підтримав проєкт закону про поступове виведення з обороту паспортів в формі книжечки і заміну їх на пластикові карти, передає Час Пік з посиланням на прес-службу МВС України.

Проєкт закону передбачає, що паперові паспорти будуть діяти:

  • для осіб у віці від 16 до 25 років - до дня досягнення 25-річного віку;
  • для осіб у віці від 25 до 45 років - до дня досягнення 45-річного віку за умови, що до дня вступу в силу цього закону в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення 25-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений в період після досягнення 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - фотографія при оформленні паспорта;
  • для осіб у віці від 45 років - безстроково за умови, що до дня вступу в силу закону в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений після досягнення особою 45-річного віку, - фотографія при оформленні паспорта.

Тобто нові паспорти видаватимуть при вклеюванні фотографії після досягнення певного віку. Нові паспорти видаватимуть тільки у вигляді пластикової картки.

Читайте також: Роботу таксі в Україні хочуть кардинально змінити: що чекає пасажирів і водіїв

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: