12.08.2020, 22:37

ЗАЗ випускає нові моделі автобусів: як виглядає сучасний шкільний автобус

ЗАЗ освоил выпуск новых моделей автобусов

ПАТ "Запорізький автомобілебудівний завод" на власних потужностях випускає нові автобуси А08 (з модифікацією "Шкільний автобус") іта А10. "ЗАЗ" представив серію нових шкільних автобусів.

"ЗАЗ" виграв тендер на поставку 30 шкільних автобусів громадам Запорізької області. Загальна вартість лота - 47 млн 517 тис. грн, повідомляє Час Пік з посиланням на місцеві ЗМІ.

Робітники заводу зібрали чотири великих комфортних автобуса, ключі від яких передали головам Розівської, Новоуспенівської, Якимівської та Веселівської громад.

ЗАЗ освоил выпуск новых моделей автобусов

Всього до кінця року на заводі планують зібрати 30 шкільних автобусів. Всі вони відправляться в громади Запорізької області.

За інформацією Запорізької ОДА, ціна одного автобуса становить понад 1,5 млн гривень. Термін гарантії складає 2 роки або 100 тис. км пробігу, служби кузова - 10 років.

Машина належить до автобусів малого класу і побудована на базі нещодавно запущеної моделі "ЗАЗ" А08, яка вже встигла добре себе зарекомендувати не тільки в Україні, але й в Польщі.

Нова модифікація "Шкільний" відповідає всім вимогам стандарту ДСТУ 7013:2009.

Довжина машини становить 7760 мм, ширина 2420 мм і висота 3050 мм. Автобус приводиться в рух 4-циліндровим 3,0-літровим турбодизелем Weichai потужністю 135 к.с. екологічного стандарту Євро 5. Коробка передач - механічна, 5-ступінчаста.

Салон розрахований на перевезення виключно пасажирів в положенні сидячи. Всього в салоні 30 м'яких крісел. Сидіння для школярів оснащені двоточковими ременями безпеки. Також встановлено два сидіння для супроводжуючих.

ЗАЗ освоил выпуск новых моделей автобусов

Як повідомляє місцевий сайт 061.ua, "Запорізький автомобілебудівний завод" планує найближчим часом сертифікувати 12-метровий міський автобус. Крім того, на підприємстві планують почати виробництво приміських автобусів малого класу А09 на шасі Mercedes-Benz.

За словами заступника голови правління ПАТ "ЗАЗ" Євгенія Євдокименко, міський автобус А10 вже працює на маршрутах в Києві, кілька одиниць закупило підприємство "Артемсіль". Що стосується 9- та 12-метрових міських автобусів, то це експериментальні модифікації.

За 7 місяців 2020 року на "ЗАЗ" випустили 26 автобусів.

"У цьому році у нас амбітний план: 70-80 автобусів плануємо випустити. Приблизно 50% з них поїде в Польщу. Ми експортуємо муніципальні автобуси. В цьому році пішло 10-15 автобусів", - повідомили на підприємстві.

ЗАЗ освоил выпуск новых моделей автобусов

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик